novosti

Životinje nam pokazuju kakvi smo ljudi?

 Story cafe!
Ljudi nedelje
Bora Đorđević u dobrotvornoj akciji.
Životinje nam pokazuju kakvi smo ljudi.
Popularni roker donirao je veliku količinu visokokvalitetne hrane za pse vlasnicima azila koji godinama predano zbrinjavaju četvoronošce i staraju se o njima piše:
Igor Karanov
foto: Luka Šarac
Popularni rok muzičar i pesnik Bora Đorđević, u saradnji sa firmom Pet shop, poklonio je protekle sedmice pet tona visokokvalitetne pseće hrane ljudima koje on sam zove anonimnim herojima, a reč je o aktivistima koji su svoj život posvetili zbrinjavanju i zaštiti životinja. Pomoć je otišla na različite adrese, među kojima su neke u Sarajevu, Čačku, Nišu i Beogradu. – Bora i njegova supruga nedavno su pokupili slepo mače na ulici, staro 30 dana, i tražili su način da mu se nekako pomogne.

Takav je Bora, ako nema kome drugom, on će pomoći barem slepom mačetu – kaže Slaven Stevelić, predsednik Udruženja za zaštitu životinja Moj pas iz Čačka, prisećajući se da je Đorđevića upoznao još 1993. godine, a taj susret bio je za njega prava eksplozija pozitivnosti. Mačak je zbrinut, udomljen i sada se zove Steva Vonder. Kumovao mu je, naravno, Bora. Popularni roker, humanista i veliki ljubitelj životinja ne propušta priliku da pomene podvige heroja koji su svoje živote posvetili zaštiti životinja, a on im je ovom prilikom pomogao donirajući pet tona hrane za pse. – Mojoj supruzi i meni srce je puno zbog toga što smo mogli nešto da učinimo za ove ljude koji, bez ikakve koristi ili profita, rade sve što je u njihovoj moći da zbrinu nezaštićene životinje.

Fahrudin Caki Bravo, Ana Kojić, Ana Mitrović i drugi anonimni heroji koji gotovo svakodnevno spasavaju živote pasa i mačaka po meni su jedini pravi junaci koji nam pokazuju zašto je dobro biti čovek. Pošto smo im poklonili hranu, neki od njih poslali su fotografije na kojima se vide srećni psi koji uživaju dok jedu. Prezadovoljni smo – kaže rok legenda Bora Đorđević, koji je obezbedio sigurne i zdrave obroke za napuštene kučiće u ovim hladnim zimskim danima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

error

Da li vam se svidja ovo što radimo? Podelite sa prijateljima :)