novosti

Sjedeći položaj je osnova za naredne vježbe

 

Komanda sjedi se izgovara neposredno prije pritiska  rukom na slabine psa. Komanda se opet izgovara malo glasnije od šaptanja ali izrečena povišenom i autoritativnom intonacijom….

Kad pas sjedne nagradite ga komadićem hrane i opet ga milujte kako ne bi osjetio nikakvu vrstu straha prema novoj igri, a odmah poslije uspješno izvršene komande ga pohvalite sa tapšanjem i izgovaranjem rijeci „BRAVO“ sa kojom vezujete ime psa.

Uslovni refleks kod psa na komandu je uspješan onog momenta kad pas bez pritiska rukom na slabine a sa izgovorom komande „SJEDI“ izvršava naredbu. Sve vježbe koje budemo radili sa psom ne smiju da traju duže od dvadeset minuta jer ce pas izgubiti zainteresiranost za njih. Poslije završene vježbe malo se igrajte sa psom, a zatim ga opet uvedite u boks sa već naučenom komandom, s tim da sa svakim sljedećim uvođenjem  psa u boks, stajete na veću udaljenost od boksa i zadajete komandu istovremeno pokazujući psu rukom pravac u kojem treba da se kreće….

Psa je najbolje da učite dok je gladan jer će njegova zainteresiranost za hranu tj. Nagradu, tada biti maksimalna. Komande koje izgovarate moraju da budu kratke i jasne jer psi ne razumiju vaše rijeci nego različitu intonaciju  i boju sa kojom ih izgovarate. Komande uvijek izgovarate nježno, a suprotno od toga, kazne izgovarate strogim glasom. Mnogo više od riječi, psi razumiju govor tijela, pa tako nastojte da uz pojedinu komandu, rukom pokažete psu šta se od njega traži…

 

Humano-dreser pasa

Srevelić Slaven

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

error

Da li vam se svidja ovo što radimo? Podelite sa prijateljima :)