novosti

Trening sa džek rasel terijerom!

Rasa džek rasel terijer namenjena je ljudima za koje se smatra da su izuzetno jake i dominantne ličnosti, koje će umeti da se na pravi način postave prema ovim psima. Pomenuti pas je prvenstveno imao ulogu lovačkog psa, i smatra se da je sa tom namerom stvoren.

Međutim, danas se džek rasel terijer sve češće sreće kao kućni ljubimac. Njegova narav je sjajna, a poseduje velike talente što nije baš karakteristično za pse.

Zato, ovaj pas se često koristi i u cirkusu gde izvodi neku od tačaka, a takođe veoma je uspešan i na agiliti takmičenjima. Razlog tome je njihova okretnost i brzina, a takođe spadaju i u veoma druželjubive pse. Rasa džek rasel terijer nastala je u Engleskoj, kako podaci navode, početkom 19. veka. Dobili su ime po istoimenom čoveku, Džeku Raselu, koji se založio za njihovo postojanje. Pomenuti čovek bio je sveštenik i veoma je voleo ove pse. Ukrštanjem rase fox terijer sa određenim domaćim rasama pasa, nastala je pomenuta rasa.

Psi rase džek rasel terijer odlikuju se veoma veselim karakterom. Njihova živahnost podsticanje njihovu aktivnost, pa shodno tome veći deo svog vremena oni će biti u pokretu. Pomenutog psa kao osobina krasi i odanost, jer se smatra da su isti veoma odani svom vlasniku.

Pogledajte kako izgleda jedan trening sa ovim divnim psom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

error

Da li vam se svidja ovo što radimo? Podelite sa prijateljima :)