novosti

Šok odluka: Ako hoćete da naplatite odštetu za ujed psa, donesite ovo

VALJEVO – Ako vas ujede pas lutalica u Valjevu i želite da od grada naplatite odštetu moraćete kao dokaz da priložite fotografiju psa.

Ovu bizarnu odluku donele su gradske vlasti kako bi se osigurale jer su u 2016 za ujede psa lutalica građanima isplatili 24 miliona dinara.U ovoj nesvakidašnjoj odluci Gradskog veća piše i da će oštećeni dakle građanin kojega je pas napao istog morati da pronađe na terenu u pratnji komunalnog inspektora.Po novoj odluci oštećeni građanin podnosi prijavu nakon ujeda ili napada psa lutalice odeljenju Gradske uprave nadležnom za inspekcijske poslove. Radi utvrđivanja daljih činjenica vezanih za događaj oštećeni sa komunalnim inspektorom izlazi na lice mesta i fotografiše psa lutalicu ako je to moguće.

Komunalni inspektor je potom dužan sa nadležnom službom Zoohigijene da organizuje identifikaciju i hvatanje psa lutalice stoji u odluci Gradsko veća Valjeva. Kako navode cilj “fotografisanja i identifikacije” je da utvrdi da li je” pas napadač” zaista lutalica i u nadležnosti Grada ili je reč o psu koji ima vlasnika ali je pušten na ulicu.

U tom slučaju Grad bi se ogradio, a ujedeni građanin bi isplatu odštete morao da traži od vlasnika životinje.

U gradskom azilu koji je prebukiran smešteno je više od 150 pasa lutalica, ali je procena da na ulicama i dalje ima duplo više pasa.

S druge strane u “Vidraku” navode da nemaju dovoljno radnika na poslovima Zoohigijene koji bi dovodili lutalice radi sterilizacije.

(Blic)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

error

Da li vam se svidja ovo što radimo? Podelite sa prijateljima :)