novosti

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OSTRVO IZ PAKLA: Turistima na Baliju umesto piletine serviraju pseće meso…

 

Bali je popularna turistička destinacija za sve posetioce iz zapadnih zemalja i Australije. Ne privlači samo koji su spremni da izdvoje ogromne sume novca za egzotičan i luksuzan odmor, već i one skromnijeg budžeta s rancima na leđima.

 

Međutim, prema novim izveštajima, najrazvijeniji indonežansko ostrvo ima i mračnu stranu, jezivu prevaru turista! Naime, ugostitelji umesto piletine serviraju pseće meso.

Udruženje za zaštitu životinja „Animals Australia“ nedavno je istražilo te navode i razotkrila „Skrivenu trgovinu mesom na Baliju – i njenu uznemirujuću vezu s australijskim turizmom“. Istraga je pokazala da pse, svakodnevno, uključujući i ljubimce, otimaju s ulica Balija i brutalno kolju da bi njihovo meso prodali turistima.

 

Zatočeni u kavezima od bambusa ili u plastičnim vrećama, četvoronošci čekaju noćni pokolj zavezanih nogu. Ponekad ih tako ostavljaju satima, pa i danima, bez hrane i vode.
„Taj posao cveta. Godinu za godinom, sedam puta više pasa ubijeno je na Baliju nego na ozloglašenom kineskom Julin festivalu psećeg mesa“, piše u zaključku istrage.

Pseće meso najčešće poslužuju ulični prodavci hrane, ali u čak 70 restorana takođe je pronađeno pseće meso. Reklamiraju ga kao „satay“, što gostima sugeriše da je reč o piletini.

 

„Turisti šetaju ulicom, vide štand s hranom i naruče jelo nesvesni da slova RW na štandu ili prodavnici znače da serviraju pseće meso“, rekao je direktor kampanje Animals Australija Lin Vajt. Trgovina psećim mesom krši zakone o zaštiti životinja.
Istražitelj koji je razotkrio detalje ispričao je da je prvo upoznao ključne igrače, dilere psećim mesom, a oni su ga pozvali da gleda kako njihove bande love, kradu, truju i ubijaju te pse. Razgovarao je s trgovcem koji je potvrdio da koristi pseće meso, ali turistima uporno govori da je u pitanju piletina.

„Kao istražitelj slučajeva okrutnosti nad životinjama navikao sam se na grozne stvari, ali ništa me nije pripremilo na prizore brutalnog lova i mučenja pasa na Baliju“, ispričao je.

Štetno za ljude

 

Na stranu to što je ovakvo postupanje s psima totalno nehumano, ova praksa je opasna i za ljude, jer ovakav „obrok“ izaziva simptome poput mučnine, bolova i grčeva u mišićima, kratak dah, ali i oštećenja organa i nerava.

 

„Ako na primer jedete kari u koji sadrži ostatke psećeg želuca ili srca, to je isto kao da ste progutali veću količinu cijanida, što može biti vrlo opasno, a u pojedinim slučajevima i fatalno“, rekao je dr. Endrju Doson.

 

Pojedinci na Baliju pokušavaju da zaustave ovaj užas i zaštite pse, ali kažu da horor poprima takve razmere da bez sistematske pomoći države nemaju nikakve šanse.

Izvor: Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

error

Da li vam se svidja ovo što radimo? Podelite sa prijateljima :)